Dissabte, 08 de Agost de 2020
Alcanar Alcanar
Montsià
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporació Municipal
Secretaria
Urbanisme
Govern obert i transparència
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
Tràmits i models sol·licituds
Comunicació
CONVOCATORIES PERSONAL
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
TURISME
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIÓ DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar Ràdio
Dedicatòries
 
Enllaços
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciació Taula del Sénia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre Cívic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Històrics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitectònics etc
 

 
  
Serveis Agraris

  Història
Des de començaments del present segle, la pagesia d’Alcanar, ha dedicat tots els seus esforços al cultiu dels cítrics i els vivers.
 
 El taronger, arbre de la familia de les rutàcies, de capçada arrodonida, fulles agudes, flors blanques i oloroses i de fruits en hesperidi és des de fà molts d’anys, és l’impuls de l’economia canareva.
 
 La història de la pagesia d’Alcanar, és la historia d’un progrés constant, com qualsevol activitat empresarial, sempre al capdavant de la ciencia, la seva adaptació a la vida moderna, sense perdre les virtuts humanes i la conservació del medi ambient.
 
 En la zona citrícola d’Alcanar, es conreen 10.000 Hes de cítrics, on es produeix anualment 120.000 tones de clementines i 50.000 tones de taronges, la qual cosa ens converteix en el primer productor de cítrics de Catalunya .
 
El 85% de la població d’Alcanar (més de 8.000 habitants), viu directament del sector primari i bàsicament del conreu dels cítrics. tenim així un dels cens agraris més alt i jove de catalunya.  Al terme municipal hi ha poques alternatives viables a l’agricultura. Per tant és el principal sector productiu a potenciar des de l’Administració, fomentant-hi la reconversió, l’especialització, la formació i informació de la població activa que s’hi dedica.
 
 L’adaptació de la pagesia canareva als avanços de la modernitat, l’assimilació, per part de la gent del camp d’Alcanar, dels progressos de la ciencia, el bon ús dels recursos tecnològics més innovadors, creen la necessitat de tenir un edifici on poder acollir tots els serveis més actualitzats dels que disposa el mon de l’agricultura.
 
 L’Ajuntament d’Alcanar, va estar treballant molt dur, per poder dotar a la pagesia del poble, un equipament per tal d’impulsar el camp i garantir el futur econòmic d’Alcanar.
 
 Això va donar el seu fruit, el 10 de maig de 1.995, quan es va inagurar l’edifici de Serveis Agraris “Joan Gil”, amb la clara expressió de la voluntat de l’Ajuntament per tal de millorar les condicions técnico-econòmiques de les explotacions agrícoles del poble, oferint als agricultors del municipi, tots els serveis agraris disponibles.
 
 L’ajuntament d’Alcanar ja a l’any 1.998, va firmar un conveni amb l’I.R.T.A. amb l’objectiu d’oferir als agricultors la tranferència de tecnología i assesorament als citrícultors canareus, amb un cost anual per par de l’Ajuntament d’Alcanar de 13.222 € anuals.
 
 L’ajuntament al 1.999, ja va contractar un tècnic agrícola, en oposició, per tal d’oferir diariament, tota classe d’assesorament tècnic a tots els agricultors canareus
 
Al 2.001, l’Ajuntament va firmar un altre conveni d’investigació amb l’I.R.T.A. i l’I.V.I.A., el qual, és un dels més prestigiosos centres d’investigació dels cítrics, per tal d’experimentar  nous patrons de cítrics.

 
GESTIO ECONÒMICA
Liquidació 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat proveïdors 2015
 
Plànols i vialer
Cartografia
Vialer
Plànol Alcanar
Plànol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Història
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorològiques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
Farmàcies de Guàrdia
 
Telèfons d'interès
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaça del Barranc
 
Serveis
Àlbums
Enquestes
Cerca al web