Diumenge, 22 de Juliol de 2018
Alcanar Alcanar
Montsiā
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporaciķ Municipal
Secretaria
Govern obert i transparčncia
Urbanisme
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
Trāmits i models solˇlicituds
Adreįa Ajuntament
CONVOCATORIES PERSONAL
Comunicaciķ
TURISME
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIĶ DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar Rādio
Dedicatōries
 
Enllaįos
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciaciķ Taula del Sénia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre Cívic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Histōrics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitectōnics etc
 

 
  
 REGIDORIA DE FESTES

LES CASES NO PODRAN CELEBRAR LA SEVA TRADICIONAL SETMANA DE BOUS A LA MAR
Mercè Fischer, regidora de Festes de l'Ajuntament d'Alcanar, i Jordi Bort, regidor de Salut, han fet una roda de premsa aquest matí a l'ajuntament per explicar que aquest any Les Cases no podran celebrar la seva tradicional setmana de bous a la mar per tenir un expedient sancionador obert, després de 40 anys de tradicionalitat. Malgrat tot, dintre la programació de les Festes Majors de Les Cases que comencen demà sí es realitzaran els actes taurins dintre el recinte portuari tancat.

Mercè Fischer ha declarat que “estem davant un buit legal per una interpretació de la llei que encara no està resolta”. Així, ha explicat que l'any passat es van poder realitzar bous a la mar perquè l'Ajuntament va considerar que es podien celebrar tancant la plaça amb barreres dintre l'aigua, donat que el 13 d'agost de 2015 el consistori va rebre una resolució de la Delegació Territorial de la Generalitat a les Terres de l'Ebre en la qual textualment es deia “Tal com vàrem acordar a la reunió mantinguda el passat dia 9 de juliol, l'article 4 de la llei 34/2010 de l'1 d'octubre especifica les modalitats de festes tradicionals amb bous que es poden celebrar, entre les quals es troba la modalitat de bous a la plaça, la qual inclou la variant de bous a la platja. Tal com es va recordar en la reunió, les dues variants s'han de realitzar complint amb el contingut del propi article, el qual defineix la modalitat de bous a la plaça en aquella modalitat consistent en deixar anar els animals en un recinte tancat, una plaça o lloc similar, construït amb barreres de protecció i grades per al públic, per a evitar que surtin del recinte, i sense establir cap excepció per a la variant de bous a la platja, la qual haurà de complir amb les característiques de recinte tancat previst a la norma.”
Tot i així, el desembre del 2015 el consistori va rebre una notificació la delegació informant que s'obria un expedient sancionador a l'Ajuntament d'Alcanar per una denúncia feta per l'entitat animalista ACTYMA, on s'explicava que “respecte a la tradicionalitat, com ja s'ha dit, la celebració dels actes taurins al recinte portuari no suposa cap incompliment de la norma, si bé es tracta de la manca de tancament del recinte habilitat per a la realització dels mateixos.”
Fischer ha explicat que l'ajuntament pot demostrar gràficament i amb els respectius informes tècnics que la plaça s'havia tancat correctament amb barreres tal com estipulava la llei. Per això mateix, les al·legacions a aquest expedient sancionador, que va presentar el consistori a l'abril del 2016 seguint el curs legal, apuntaven i recordaven que la mateixa Delegació l'agost del 2015 manifestava un règim d'autorització condicionat al tancament del recinte.” 

La regidora també ha explicat que les al·legacions presentades no han estat contestades i que per tant no s'ha tancat l'expedient sancionador i que per això mateix l'ajuntament es veu obligat a no celebrar aquesta modalitat. Així doncs, per tal de poder celebrar els actes taurins s'ha tancat tota la plaça amb barreres de fusta perquè els bous no puguin entrar a l'aigua.
Fischer ha afegit que “pensem que estem emparats en la llei i que vam seguir tots els criteris que marcava la citada llei i la mateixa delegació del govern. Tot i això, estem en un procés obert per un expedient sancionador”, per tant, si s'hagués celebrat aquesta modalitat de bous al mar, l'Ajuntament hauria pogut recaure en prevaricació i reincidència. Fischer ha afegit: “això ens podria portar a una sanció de 60.000 euros i a la possibilitat de la inhabilitació per a fer bous a tot el municipi d'Alcanar, per això hem tancat la plaça amb barreres perquè els animals queden tancats en un recinte terrestre, malgrat que la llei en cap moment diu que aquest recinte tancat no pugui ser terrestre i marítim”.
Finalment, Fischer ha recordat que “des del consistori es continuarà lluitant legalment per defensar aquesta tradició i per tornar a gaudir de la nostra tradicional festa de bous a la mar”.
Per la seva banda, Jordi Bort, ha explicat que aquest mes d'agost els pescadors no realitzaran la veda i la llotja romandrà oberta i que per garantir les necessitats sanitàries s'ha mogut la zona del toril, “en aquest nou emplaçament s'ha augmentat la seguretat pròpia de la gestió de càrregues i descàrregues de bous”.Data: 11-08-2016
 
GESTIO ECONŌMICA
Liquidaciķ 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat proveīdors 2015
 
Plānols i vialer
Cartografia
Vialer
Plānol Alcanar
Plānol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Histōria
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorolōgiques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
Farmācies de Guārdia
 
Telčfons d'interčs
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaįa del Barranc
 
Serveis
Ālbums
Enquestes
Cerca al web