Diumenge, 22 de Juliol de 2018
Alcanar Alcanar
MontsiÓ
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporaciˇ Municipal
Secretaria
Govern obert i transparŔncia
Urbanisme
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
TrÓmits i models solĚlicituds
Adreša Ajuntament
CONVOCATORIES PERSONAL
Comunicaciˇ
TURISME
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIË DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar RÓdio
Dedicat˛ries
 
Enllašos
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciaciˇ Taula del SÚnia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre CÝvic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Hist˛rics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitect˛nics etc
 

 
áá
 ALCALDIA

FRANCISCO FRANCO DEIXAR└ DE SER ALCALDE HONOR═FIC D'ALCANAR
El Ple extraordinari d’ahir va aprovar aquesta i altres mocions, com la d'exigir a l’Estat Espanyol que prengui mesures per desencallar la creació del polígon industrial UA24a “Los campets”.

El Ple extraordinari de la Corporació de l’Ajuntament d’Alcanar va aprovar ahir, per unanimitat i entre aplaudiments, la moció d'ERC-AM que demanava la revocació i anul·lació de l’acord del ple del 31 de març de 1964, referent al nomenament de Francisco Franco Bahamonde com alcalde honorífic i perpetu d’Alcanar, i en conseqüència, desposseir-lo d'aquesta condició ja que, entre altres motius, “el dictador Francisco Franco ha estat el principal responsable de la repressió soferta pel nostre poble durant prop de 40 anys”. 

Adhesió a l’associació del Grup d’Acció Local “Terres de l’Ebre”
A la primera part del Ple es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a l’associació del Grup d’Acció Local “Terres de l’Ebre”. L’objectiu d’aquesta associació és el foment del creixement, la inclusió social, la creació d’ocupació i la mobilitat laboral en les comunitats costaneres i d’interior dependents de la pesca i l’aqüicultura. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor d’ERC-AM, el PP, el PSC-PM i Convergència, i l’abstenció de la CUP.
També es va aprovar, provisionalment, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana relativa a la correcció d'alineacions a diferents vials de la zona del rocall (carrers dels Terrés, la Bassa, Campanar i plaça de la Carta Pobla), per tal de preservar els valors patrimonials de la configuració urbana del moment en què es van constituir. Tots els grups van votar a favor, menys el PP que s’hi va abstenir. 

Subministrament elèctric al polígon industrial UA24a “Los campets”
El desenvolupament urbanístic del sector UA24a és una de les principals reivindicacions del municipi, ja que suposarà la creació del sòl industrial necessari per a la diversificació econòmica i la creació de riquesa i ocupació. Malgrat que l'INcasol primer, des de l'any 2007, i després l'Ajuntament, a partir del 2012, com administracions actuants han fet diverses gestions per aconseguir impulsar el projecte, ara per ara no existeix la possibilitat de subministrar la potència necessària per insuficiència en la injecció d'energia, ja que Red Eléctrica Espanyola (REE) no ha construït la subestació de Deltebre. Aquest fet impedeix la continuació de la tramitació del desenvolupament urbanístic del sector d'activitat econòmica UA24a "Los Campets".

Així, el ple va aprovar la moció presentada per ERC-AM que demana exigir al Govern de l'Estat espanyol que programi i executi, a través de Red Eléctrica Española, la nova subestació de Deltebre amb connexió a la xarxa de transport de 400 KV (Línia Vandellòs - la Plana), així com les instal·lacions de distribució de 110 kV per dotar de subministrament elèctric, tant al sector d'activitat econòmica UA24a "Los Campets" d'Alcanar com a altres desenvolupaments urbanístics de les Terres de l'Ebre. 

La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups polítics, tret de la CUP que s’hi va abstenir. 

Defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya
Encara es va aprovar una altra moció d’ERC-AM en defensa de la sobirania del Parlament català i contra als atacs del Tribunal Constitucional a les lleis i institucions catalanes, amb els vots a favor d’ERC-AM, Convergència i la CUP, l’abstenció del PSC-PM i el vot negatiu del PP. Així, es va acordar donar suport al Parlament de Catalunya en les iniciatives legislatives i reglamentàries que refermin la voluntat de donar resposta a les emergències socials i a participar de les accions a favor de la sobirania del Parlament. 

Els regidors deixaran de rebre entrades per assistir als actes de l’Ajuntament
La CUP va presentar una moció per "que es retirin els privilegis institucionals que tenen els membres del Ple de l’Ajuntament d’Alcanar" que, en aquest cas, són les entrades gratuïtes que reben en condició de representants del consistori per als actes que organitza el consistori, i per "que les invitacions per protocol siguin revisades i exposades al ple i a la ciutadania".  

Després d’un llarg debat, es va aprovar el primer punt de la moció, amb els vots a favor de la CUP i l’abstenció de la resta de grups, però amb una modificació per poder diferenciar entre els actes que organitza l’Ajuntament i els que no, el punt va quedar així: “Que tots els membres del ple municipal deixen de rebre les entrades als espectacles organitzats per l’Ajuntament i assignades als membres del consistori”. Això no obstant, la CUP no va acceptar l'esmena del PSC-PM per "que els regidors deixin de rebre gratuïtament el butlletí municipal", ni la d’ERC-AM que proposava incloure, entre els privilegis retirats, aquells que fan referència "a la targeta empresa, el pàrquing reservat, l’autorització de zona blava, el vehicle oficial, així com la possibilitat d’exercir activitats immobiliàries per part dels regidors". 

Una vegada finalitzada l’aprovació del punt setè, es van dedicar els últims minuts del plenari a l’apartat de precs i preguntes dels partits de l’oposició.  Per falta de temps, el Ple va haver d’ajornar per a la propera sessió el debat i votació de la resta de mocions. 

Precs i preguntes
La CUP va fer un prec per instar als membres del Ple a reduir la duració de les intervencions plenàries  i va preguntar a l’equip de govern sobre el funcionament, rendiment i utilització del centre de rehabilitació d’Alcanar, la resposta es donarà en la propera sessió plenària. L'altra qüestió del grup, a la qual es va sumar el PP, fou sobre els botadors dels nous passos de vianants a l’antiga N-340, a l’altura d’Alcanar-Platja. Alfons Montserrat va respondre que “són homologats i ajustats a la normativa i s’han posat per a donar resposta a les demandes dels veïns”.

El PP també va preguntar sobre l’estat de l’hotel projectat a Alcanar- Platja, i l’alcalde va respondre que "existeix un conflicte entre propietaris i tècnics, hi ha prevista una reunió, tant de bo acabe bé, però de moment la situació és així”.

El prec del PSC-PM va apuntar a la necessitat d'adequar alguns camins, després de l'última ploguda i  de cara a l’inici de la temporada citrícola, com ara el de baix de Les Planes, el del Carreró i el de la Cova Grossa, a banda d’arranjaments necessaris al parc de la Cova Grossa i a l’accés de la drecera que va al Remei; l’equip de govern va respondre que “pren nota per a portar-los a terme”.

Convergència va fer una pregunta referent a l’augment de la plantilla de la policia local davant la falta d’efectius i un prec perquè es prioritzi la inversió en seguretat al municipi. El batlle va contestar explicant que “l’equip de govern és molt conscient d’aquesta situació i ja s’ha començat el procediment per ampliar la plantilla de la policia local mitjançant la contractació pública”.

Nova fuita de documentació
L’alcalde va aprofitar el torn obert de paraules per posar en coneixement del ple i denunciar que un veí del municipi, uns dies abans, s'havia personat al departament d’intervenció de l’Ajuntament en possessió d’informació econòmica de l’expedient del compte general 2015, a la qual "només tenen accés directe els membres del Ple", amb l’agreujant que la documentació incorporava un segell amb les sigles d’ERC, en un intent d’atribuir la fuita de documents al partit republicà.  Dos dies més tard, es va fer una acta de compareixença a l'Ajuntament en què treballadors municipals relataren els successos davant el Secretari Municipal; Montserrat va concloure que l’equip de govern està valorant “les mesures a emprendre” a partir d’ara.

Data: 21-10-2016
 
GESTIO ECONĎMICA
Liquidaciˇ 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat prove´dors 2015
 
PlÓnols i vialer
Cartografia
Vialer
PlÓnol Alcanar
PlÓnol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Hist˛ria
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorol˛giques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
FarmÓcies de GuÓrdia
 
TelŔfons d'interŔs
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaša del Barranc
 
Serveis
└lbums
Enquestes
Cerca al web