Divendres, 23 de Marš de 2018
Alcanar Alcanar
MontsiÓ
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporaciˇ Municipal
Secretaria
Govern obert i transparŔncia
Urbanisme
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
TrÓmits i models solĚlicituds
Adreša Ajuntament
CONVOCATORIES PERSONAL
Comunicaciˇ
TURISME
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIË DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar RÓdio
Dedicat˛ries
 
Enllašos
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciaciˇ Taula del SÚnia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre CÝvic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Hist˛rics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitect˛nics etc
 

 
áá
 REGIDORIA D'AGRICULTURA

L'AJUNTAMENT DEMANAR└ LA PROTECCIË DEL SECTOR DEL C═TRIC
El Ple de l’Ajuntament d’Alcanar va aprovar ahir, en sessió plenària i per unanimitat, una moció presentada per ERC-AM per protegir el sector del cítric Europeu arran de l'acord econòmic de la Unió Europea i els Estats de l'Àfrica del Sud del mes de setembre del 2016.

Aquest tractat presenta dues amenaces que poden afectar greument el sector citrícola del nostre municipi. D'una banda, el perill de contagi de la principal malaltia dels cítrics, anomenada taca negra, molt present en aquest conjunt de països. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Alcanar instarà al Govern espanyol a demanar a la Unió Europea la redacció d'un Protocol de Relacions Comercials que inclogui mesures per controlar les importacions de cítrics, així com més requeriments sanitaris i un major nombre de controls fitosanitaris fets per personal qualificat.

L'altre potencial perill és la saturació del mercat dels cítrics i, com a conseqüència, la caiguda generalitzada dels preus, ja que abans de l'acord es podien comercialitzar taronges sud-africanes lliures d'aranzels fins al 15 d'octubre, però aquest ha ampliat el termini fins al 30 de novembre, coincidint amb els mesos de novembre i desembre, els de la màxima producció de cítrics. Així mateix,  el tractat inclou una progressiva disminució anual dels preus d'entrada, fins a la seva total desaparició l'any 2025.

Per aquest motiu, l'Ajuntament també sol·licitarà al Govern espanyol que insisteixi en la necessitat de dur a terme un control exhaustiu de l'obligatorietat d'existència de contractes escrits en la compravenda de cítrics, a implementar mesures legals i efectives perquè el volum d'importacions de cítrics sud-africans no perjudiquen la comercialització de les varietats europees, i a aplicar compensacions als productors per l'impacte econòmic i mediambiental que representi l'acord.

Jordi Monfort, regidor d'Agricultura, explicava que "malgrat que compartim el fons d'este acord, que pretén contribuir al desenvolupament de les economies d'estos sis països sud-africans, no ens podem quedar plegats de mans davant d'un seguit de mesures que deixaran tocat de mort el nostre sector citrícola”.

Reducció dels terminis en el procés de registre i autorització de productes fitosanitaris
En aquest sentit, el Ple d'Alcanar també va aprovar, amb el vot favorable de tot els partits menys la CUP, que va votar en contra, una altra moció d’ERC-AM relacionada amb la temàtica d’agricultura, per a la reducció i compliment dels terminis en el procés de registre i autorització de productes fitosanitaris.

La utilització de productes fitosanitaris és imprescindible per assegurar i augmentar la producció agrícola, però l'Estat espanyol és el membre de la Unió Europea que més triga a registrar un producte fitosanitari,  a causa d'una excessiva burocratització del procediment de tramitació. Aquesta situació genera un desavantatge competitiu dels agricultors espanyols respecte als europeus, que poden disposar de nous productes i més moderns, amb molta més antelació. Aquesta pèrdua s’accentua en els agricultors de l'arc mediterrani,  ja que competeixen amb països extracomunitaris  que utilitzen formulats fitosanitaris no autoritzats al mercat espanyol.

Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Alcanar demanarà al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient que prengui mesures per oferir un Registre d'Autorització de Productes Fitosanitaris ajustat als terminis establerts pel reglament europeu i la legislació espanyola.
----------
Consulteu els resultats de les votacions i els diferents acords del Ple ordinari d'ahir.
Data: 27-01-2017
  http://www.alcanar.org/noticia.php?id=1447
 
GESTIO ECONĎMICA
Liquidaciˇ 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat prove´dors 2015
 
PlÓnols i vialer
Cartografia
Vialer
PlÓnol Alcanar
PlÓnol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Hist˛ria
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorol˛giques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
FarmÓcies de GuÓrdia
 
TelŔfons d'interŔs
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaša del Barranc
 
Serveis
└lbums
Enquestes
Cerca al web