Diumenge, 22 de Juliol de 2018
Alcanar Alcanar
Montsiā
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporaciķ Municipal
Secretaria
Govern obert i transparčncia
Urbanisme
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
Trāmits i models solˇlicituds
Adreįa Ajuntament
CONVOCATORIES PERSONAL
Comunicaciķ
TURISME
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIĶ DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar Rādio
Dedicatōries
 
Enllaįos
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciaciķ Taula del Sénia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre Cívic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Histōrics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitectōnics etc
 

 
  
 Regidoria d'Empresa, Ocupaciķ i Comerį

EN MARXA EL PROGRAMA DE COMPETITIVITAT EMPRESARIAL 2017 D'ALCANAR
>> El pla està estructurat en tres grans eixos: el suport a la citricultura,  els cursos per a l'obtenció de carnets professionals i les càpsules de màrqueting

Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, i Jordi Monfort, regidor d’Empresa, Ocupació i Comerç, han presentat aquest matí la IV edició del Programa de Competitivitat Empresarial, impulsat per l'Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Alcanar, amb l'objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat del teixit productiu del municipi.

Aquest projecte és fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament i el teixit empresarial local, que mitjançant diferents taules de treball ha posat de manifest les seves necessitats formatives. Tanmateix, compta amb la implicació i el suport de docents de primer nivell que han contribuït de manera decisiva en el disseny de la vintena d'accions que inclou la programació.

En aquest sentit, el Programa de Competitivitat Empresarial 2017 posa a disposició d’empreses, autònoms i emprenedors una oferta formativa de qualitat, ajustada a les demandes reals, assequible econòmicament i sense la necessitat de desplaçar-se. El pla està estructurat en tres grans eixos, el suport a la citricultura,  els cursos per a l'obtenció de carnets professionals, i les càpsules de màrqueting enfocades a la petita empresa i el comerç per gestionar un negoci de manera planificada i orientada al client.

Jordi Monfort, regidor de l'àrea,  ha explicat que  “aquest és un projecte ambiciós, únic al territori i pel qual el nostre Ajuntament ha aposat de manera decidida, ja que entenem que la formació continuada i l’adquisició de nous coneixements, metodologies i sistemes de treball resulta més necessari que mai a l’hora de mantenir-se al mercat i competir.”

Suport a la citricultura

La principal novetat del programa d’enguany són el conjunt d’accions dirigides a millorar la competitivitat del sector citrícola, fruit de la col•laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l'Escola Agrària d'Amposta. Aquestes inclouen, entre d’altres, seminaris tècnics sobre les bases per la gestió integrada de plagues als cítrics i el control biològic; jornades tècniques sobre gestió de maquinària agrícola i reconeixement d’espècies plaga i fauna auxiliar al camp o missions tècniques per conèixer centres de recerca.

Alfons Montserrat ha emfatitzat que “la nostra diagnosi és que tenim un bon teixit productiu i sectors amb lideratge i capacitat d’innovació important, com és el món de la citricultura, malgrat que ha estat tocat per la crisi, per això es pretén diversificar aquestes potencialitats i donar instruments per a crear ocupació”.

El Programa de Competitivitat Empresarial també pretén millorar l’ocupabilitat i té en compte els col•lectius més vulnerables, per aquest motiu, ofereix bonificacions als preus per a les persones aturades i inclou una taller sobre la recerca de feina. 

En aquest sentit, mitjançant les darreres edicions del pla,  s’ha donat formació a més de 300 persones, i entre altres coses, s’ha possibilitat que més de 50 persones obtinguin el carnet de manipuladors de productes fitosanitaris de nivell qualificat o 30 el de manipuladors d’aliments.

Data: 24-02-2017
 Consulta el Programa Competitivitat Empresarial 2017
 
GESTIO ECONŌMICA
Liquidaciķ 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat proveīdors 2015
 
Plānols i vialer
Cartografia
Vialer
Plānol Alcanar
Plānol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Histōria
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorolōgiques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
Farmācies de Guārdia
 
Telčfons d'interčs
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaįa del Barranc
 
Serveis
Ālbums
Enquestes
Cerca al web