Diumenge, 22 de Juliol de 2018
Alcanar Alcanar
Montsiā
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporaciķ Municipal
Secretaria
Govern obert i transparčncia
Urbanisme
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
Trāmits i models solˇlicituds
Adreįa Ajuntament
CONVOCATORIES PERSONAL
Comunicaciķ
TURISME
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIĶ DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar Rādio
Dedicatōries
 
Enllaįos
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciaciķ Taula del Sénia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre Cívic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Histōrics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitectōnics etc
 

 
  
 REGIDORIA DE PARTICIPACIO CIUTADANA

ALTA PARTICIPACIĶ EN LA CAMPANYA DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D'ALCANAR I LES CASES
>> La segona edició de la campanya “Decidim junts, millorem Alcanar” ha finalitzat amb l’emissió de 790 vots, un 36% més que l’any passat.

Un total de 790 veïns i veïnes d'Alcanar i les Cases han participat en aquest procés de votacions per escollir quines propostes s'inclouran en el pressupost municipal 2017. De tots els vots emesos, 710 s'han recollit a Alcanar i els 80 restants a les Cases. D'aquesta manera, la participació ha augmentat més d'un 30% respecte als 528 vots emesos l'any passat. La participació també és superior a la dels altres municipis de la comarca que han portat a terme campanyes de pressupostos participatius aquest any.

A Alcanar les propostes més votades són 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (155 vots) i 'Creació de pàrquings públics' (96 vots), mentre que a les Cases les dos propostes que s’han imposat són la 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (22 vots) i 'Millora d'equipaments esportius de l'Escola Marjal' (12 vots).

La incorporació de càmeres de videovigilància als dos nuclis urbans serà un bon complement a la campanya de sensibilització, iniciada fa uns mesos pel consistori, per a recordar la prohibició de deixar bosses, cartrons o vidre fora del contenidor corresponent, així com mobles o estris vells. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, explica que "resulta sorprenent l'esforç d'alguns veïns a l'hora de traslladar objectes voluminosos fins a les illes de contenidors" en lloc de fer servir el servei de recollida de residus de l'Ajuntament. Una part important de la ciutadania, per tant, ha validat aquest repte a través dels pressupostos participatius.

Aquestes quatre actuacions, escollides entre una vintena de propostes de la ciutadania i entitats del municipi, seran les que l'equip de govern inclourà al pressupost municipal del 2017, que s'aprovarà en les pròximes setmanes. Es destinarà una partida de 60.000 euros per a fer-les realitat al més aviat possible, tot i que Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, ha avançat que "estudiarem igualment la viabilitat d'altres propostes d'actuació que van sorgir del procés de recollida d'idees i que ens han semblat molt interessants per tal de poder-les materialitzar aquest 2017”.

Processos participatius a Alcanar-Platja
Els processos de participació a Alcanar Platja, donada la seva petita extensió, es basen en una altra metodologia. L'equip de govern i les associacions de veïns de les urbanitzacions de Serramar, Garbí i La Pau porten a terme reunions de treball al llarg de l’any per tal de copsar les necessitats específiques d'aquesta part del municipi. Per exemple, fruit d'aquestes trobades, l'any passat es van pavimentar diversos carrers de Serramar.

El Regidor de l'àrea i 3r tinent d'alcalde, ha explicat que "aquesta campanya de Pressupostos Participatius forma part d'una estratègia global de l'Ajuntament d'Alcanar per a promoure la implicació activa de la ciutadania d'Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja en les polítiques municipals, i que queda ben reflectida dintre el nou Pla de Participació". També ha remarcat que "davant de cada realitat, l'Ajuntament busca els canals més adequats i efectius per promoure la  participació de tots i totes.”

Data: 10-03-2017
 
GESTIO ECONŌMICA
Liquidaciķ 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat proveīdors 2015
 
Plānols i vialer
Cartografia
Vialer
Plānol Alcanar
Plānol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Histōria
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorolōgiques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
Farmācies de Guārdia
 
Telčfons d'interčs
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaįa del Barranc
 
Serveis
Ālbums
Enquestes
Cerca al web