Dimarts, 19 de Marį de 2019
Alcanar Alcanar
Montsiā
Terres de l'Ebre
 
 
Ajuntament
Corporaciķ Municipal
Secretaria
Urbanisme
Govern obert i transparčncia
Tauler d'anuncis
Ordenances fiscals
e-BOP
Reglaments i ordenances
Trāmits i models solˇlicituds
Comunicaciķ
CONVOCATORIES PERSONAL
QUEIXES I SUGGERIMENTS
DESENVOLUPAMENT
TURISME
 
Alcalde
Biografia
Contacte
 
Perfil del contractant
GESTIĶ DE SERVEIS
SUBMINISTRAMENTS
OBRES
 
Calendari festiu
Festes Locals 2017
Festes Catalunya 2017
 
Alcanar Rādio
Dedicatōries
 
Enllaįos
 
MEDI AMBIENT
Normativa
Horaris deixalleria municipal
Recollida voluminosos
JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2015
 
eban
 
Georeferenciaciķ Taula del Sénia
 
Edificis i infraestructures
Ajuntament
Mercat
Serveis Socials
Centre Cívic
Ensenyament
Biblioteca Trinitari Fabregat
Edificis Histōrics
Edificis i infraestructures religioses
Edificis sanitaris
Edificis i instal.lacions esportives
Altres construccions, places, parcs, detalls arquitectōnics etc
 

 
  
 REGIDORIA DE PARTICIPACIO CIUTADANA

ALCANAR JA TÉ REGLAMENT I PLA DE PARTICIPACIĶ CIUTADANA
>> Els dos documents, aprovats pel Ple Municipal, són el resultat d'un procés participatiu que ha durat mesos i que ha implicat diferents col·lectius

El Ple de l'Ajuntament d'Alcanar, celebrat en sessió ordinària el passat dijous 26 de gener, va donar llum verda al Pla i al Reglament de Participació, dos documents complementaris que estableixen les pautes, directrius i normatives per al foment de la participació, amb la voluntat d'aconseguir la implicació dels ciutadans i ciutadanes en la gestió dels afers públics.

 

El Pla Estratègic de Participació Ciutadana és el document marc que planifica, impulsa i reglamenta la participació ciutadana, mentre que el Reglament de Participació regula els drets de la ciutadania, l'associacionisme, els òrgans de participació i els diferents mecanismes participatius.

Joan Roig, regidor de l'àrea, ha explicat que "el Pla de Participació permetrà que els ciutadans s'incorporen a les decisions que afecten la seua quotidianitat, mentre que el Reglament estableix un marc de referència entre els veïns i veïnes i l'Administració local".

Els dos documents són fruit d'un procés de reflexió i de participació que va tenir lloc l'any passat i en el qual van prendre part activa diferents agents socials. En concret,  la metodologia emprada per a elaborar el Pla de Participació ha consistit en sessions de debat de l'equip de govern i de totes les entitats i consells consultius a l'abast del consistori, dividits per grups de treball territorials i sectorials, amb l'objectiu de  potenciar  les fortaleses i mitigar les debilitats en l'àmbit de la participació.

El pla inclou diferents mecanismes de participació, com ara les audiències ciutadanes, enteses com a assemblees obertes al conjunt de la població que establiran una comunicació directa amb l'Ajuntament.  Altres iniciatives que recull són el registre ciutadà, on els veïns i veïnes inscrits participaran de forma més directa en la gestió municipal, o l'agenda de participació ciutadana, que contindrà totes les accions de caràcter participatiu i definirà l'abast i el nivell de participació en el municipi. Així mateix, destaquen els Consells de Barri, que pretenen ser els òrgans desconcentrats de participació territorial més propers als ciutadans i ciutadanes.

Segons el regidor de Participació Ciutadana i 3r tinent d'alcalde, "l'aprovació d'aquests documents tanca una etapa molt important del llarg camí que suposa fomentar la participació com a motor de la millora de la qualitat de vida. I a la vegada, implica un procés educatiu de tots i totes que consisteix a aprendre a donar i rebre informació, així com a participar en la presa de decisions i en el control del govern”.

Principals processos participatius d'Alcanar

>> Pressupostos participatius: a través de les bústies de votació es dóna veu i vot als veïns i veïnes en la presa de decisions que afecten els pressupostos municipals. El consistori fa arribar les paperetes a tots els habitatges del municipi perquè la ciutadania vote les quatre iniciatives, per valor de 60.000 euros, que s'han de prioritzar en cada exercici pressupostari.

>> Programa de ràdio 'Millorem Alcanar': és un exercici d'autoexigència i obertura per part de la ciutadania i l'equip de govern. Tots els dimarts a partir de les 12 h els veïns i veïnes poden fer preguntes, queixes i suggeriments en directe i els divendres a la mateixa hora el regidor de l'àrea respon a les diferents demandes.

>> Càpsules participatives: es tracta de trobades sectorials  entre diferents regidories i les entitats del municipi per plantejar els reptes de l'equip de govern i copsar les necessitats de les entitats i la ciutadania per mirar de trobar solucions compartides.
 
>> App línia verda:  és un canal directe de comunicació d'incidències a l'Ajuntament per part de la ciutadania que s'utilitza d'una manera activa des de finals del 2015. En l'actualitat més d'un 70% d'aquestes incidències estan resoltes, mentre que prop d'un 20% es troben en procés de resolució.

>> Reunions participatives: des de l'àrea d'Urbanisme es promouen reunions informatives per copsar les necessitats de les entitats i de la ciutadania a l'hora d'executar diferents obres, com la reforma de l'auditori José Antonio Valls, o de dissenyar els diferents plans de millora urbana, com el de la zona dels Codonyers o la ronda del Remei.

>> Trobades amb els veïns i veïnes d'Alcanar- Platja: l'equip de govern i les associacions de veïns i veïnes de les urbanitzacions de Serramar, Garbí i La Pau porten a terme reunions de treball al llarg de l’any per tal de copsar les necessitats específiques d'aquesta part del municipi i planificar les actuacions.


Data: 16-03-2017
 
GESTIO ECONŌMICA
Liquidaciķ 2015
Pressupost 2016
Compte General
Llistat proveīdors 2015
 
Plānols i vialer
Cartografia
Vialer
Plānol Alcanar
Plānol les Cases d'Alcanar
 
Entitats
Registre entitats
 
Agenda cultural
Agenda
Alta al servei
Baixa
PROGRAMA TV3
 
Serveis Agraris
Histōria
Serveis
Tauler d'anuncis
Consell Agrari Municipal
Avisos Fitosanitaris
Dades meteorolōgiques
 
Serveis Socials
SERVEIS SOCIALS (HORARIS)
 
Farmācies de Guārdia
 
Telčfons d'interčs
 
ITV on-line
 
Edificis i infraestructures les Cases d'Alcanar
CEIP Marjal
Plaįa del Barranc
 
Serveis
Ālbums
Enquestes
Cerca al web